Moda > Novosti

Proljetne kolekcije snažno zasjale u trendovskoj hit roza boji

Od trenutka kada ju je Institut za boje ”Pantone” najavio kao hit, popularnost nijanse puderaste roza gotovo je eksplodirala! Dokazuju to i najnovije modne kolekcije koje raskošno obiluju kreacijama u ovoj nijansi. A postoji i zanimljivo objašnjenje zašto nas je ta boja tako osvojila.

Objavljeno: 28.03.2017.

Prošećete li ovih dana kroz trgovine Arena Centra lako ćete primijetiti da police obiluju modelima u posebnoj nijansi roza, i to onoj vrlo blagoj s puno bež tona u sebi. U Hrvatskoj je najčešće zovemo puderasta roza, dok joj je Institut za boje ”Pantone” dao naziv ”rose quartz” što bi značilo - pješčana roza.

Zapravo, ako ste istinska fashionistica sigurno već posjedujete nekoliko komada u toj nijansi i sada ciljano nadopunjavate svoju garderobu.

U Pantoneu ovaj trend ili, bolje rečeno, opsesiju objašnjavaju kao prirodnu reakciju na pretrpan život u kojem dominiraju tehnologija i gadgeti pa nam oku gode boje koje imaju relaksirajući efekt. A tu je roza itekako značajna jer dokazano ima umirujući, ali i osnažujući efekt. Stoga odbacite sve asocijacije koje ste ranije imali s ovom bojom jer ona prolazi transformaciju iz imidža bebi boje u ozbiljan ton koji nije samo namijenjen ženskoj odjeći. Ove sezone znatan dio muške kolekcije također je obojen nježnim puderastim tonovima roza boje.

Isto tako odbacite uvriježena pravila kombiniranja s drugim bojama.

Mame i bake su nas učile da roza ne ide s crvenom ili narančastom, no tu lekciju prekrižite jer pravu ljepotu palete otkrit ćete ako se usudite spojiti upravo različite nijanse iz ove kolorne “familije” koja u osnovi ima crveni pigment.

To znači da je baš sada poželjno kombinirati nježnu roza s kričavom “ciklama” nijansom u istom stylingu, a ništa manje nije atraktivna kombinacija s narančastom, crvenom pa i ciglastom.

Stilistički trikovi otkrivaju kako kombiniranje ove hit boje sa smirenijim tonovima bež i sivih nijansi itekako nose svoju ljepotu, pa se takav miks pokazao kao sjajna opcija za poslovne outfite.

U novim kolekcijama pronašli smo sjajne komade koji će se lako uklopiti u vaš dnevni poslovni izgled, ali i biti itekako lijep komad u svečanijim prilikama. Iz Pantone instituta dodaju da ovaj pokret obožavanja nježne roza sigurno neće nestati bar nekoliko sezona, mogao bi se čak ugraditi u odijevanje kao klasik poput crne i bež.