w HR EN

Dobrodošli u Arena Centar

Arena Centar je omiljeni shopping centar jer ima najbolje ponude u sigurnom i opuštenom okruženju. Kako bi tako i ostalo, pripremili smo vam vodič za siguran shopping koji će vam biti od koristi sljedeći put kada se zaputite u naš centar. Odgovorno ponašanje prilikom odlaska u kupnju je nužno kako biste zaštitili sebe, svoje najbliže, kao i druge posjetitelje i kupce.

Na ovoj stranici možete saznati sve što trebate o preventivnim mjerama koje smo poduzeli, o pravilima i preporukama za siguran shopping.


COVID-19 COMPLIANT CERTIFIKAT

Jedini međunarodno priznati program, SAFE Asset Group, dodijelio je Arena Centru certifikat Covid-19 Compliant, potvrdu koja dokazuje da je Arena Centar, s čak 98% uspješnosti, pravo mjesto za siguran shopping te da posluje sukladno svim naputcima i preporukama kako Nacionalnog stožera tako i međunarodnih organizacija. Studioznom inspekcijom centra i zaposlenika utvrđeno je da je Arena Centar uspostavio sve nužne, ali i dodatne preventivne mjere i procedure vezane za zaštitu posjetitelja i zaposlenika od koronavirusa. Visoki standardi su oduvijek bili i ostat će obećanje prema svim dionicima centra u svim segmentima poslovanja.


COVID-19 PREVENTIVNE MJERE

Kako bi se osigurala sigurnost posjetitelja i zaposlenika:

Po centru su postavljeni dezinfekcijski dispenzeri, a u sanitarne čvorove dezinfekcijski sapuni

Više puta tijekom dana se provodi obavezna dezinfekcija centra, a posebno prostora s visokim protokom ljudi kao što su: sanitarni čvorovi, rukohvati, pokretne stepenice, prostori za odmor, dizala…

Centar se provjetrava na dnevnoj bazi

Na ulaze su postavljeni dezinfekcijski otirači i kante namijenjene za odlaganje korištenih zaštitnih maski i rukavica

Zamijenjeni su svi filteri klimatizacijskog sustava

S ciljem povećanja osviještenosti posjetitelja, postavljene su obavijesti o načinu prevencije i sprečavanju širenja zaraze


COVID-19 PREPORUKE POSJETITELJIMA

Siguran shopping na svakom koraku.

Kako bi proveli sve preventivne mjere, trebamo i vaš doprinos. Za užitak sigurne kupovine slijedite upute te zaštitite sebe i druge.

S par koraka razmaka pokažite da brinete o sebi i drugima.

Perite ruke sapunom te koristite dezinfekcijske dispenzere na svakom koraku. Pomozite nam da ostanemo pravo mjesto za #siguranshopping

Koristite zaštitnu masku sukladno odlukama Stožera civilne zaštite.

Informirajte se i pridržavajte preporučenih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Nastojte plaćati beskontaktnim karticama.

Ne dodirujte lice, oči, nos i usta sve dok niste oprali ruke, a prilikom kihanja ili kašljanja prekrijte usta maramicom ili unutarnjim dijelom lakta.

Prije posjeta Arena Centru

Procijenite svoje zdravstveno stanje prije odlaska u kupovinu. Ako ste prehlađeni ili se ne osjećate najbolje, savjetujemo da shopping ostavite za neku drugu prigodu kada se budete osjećali bolje.

Prilikom kupnje namirnica, predlažemo da kod kuće sastavite shopping listu, a prilikom kupnje odjeće ili obuće, savjetujemo vam da proučite ponudu brenda. Na webu Arena Centra možete naći najnovije novosti brendova te informacije o popustima. Ako ne želite isprobavati odjeću, možete se izmjeriti kod kuće te se prilikom kupnje vodite našim najvećim vodičem za veličine.

Za vrijeme posjeta Arena Centru

Držite razmak, a dezinfekcijskim kornerima možete dezinficirati ruke.

Poštujte preporuke pojedinih trgovina (ljekarna) te, ako ste u mogućnosti, plaćanja obavljate s karticama.


SIGURNOST, IZVANDREDNE SITUACIJE, PRISTUPAČNOST OSOBAMA S INVALIDITETOM I OBRADA OSOBNIH PODATAKA

Premda je Arena Centar, sukladno svojim ovlastima, maksimalno osigurao boravak svojih posjetitelja, neugodne su situacije, na žalost moguće.

KRŠENJE ZAKONA REPUBLIKE HRVATSKE

U provođenju reda i zakona Republike Hrvatske nadležna je policija, a zaštitari Arena Centra su tu da joj pomognu. Krađe, kršenje zakona i odredbi prijavite policiji na 112. Prilikom prijave nastojte navesti sve važne pojedinosti: opis prekršaja, točnu lokaciju, opis ukradenog predmeta, serijski broj bicikla, boju i sadržaj novčanika i sl.

Ovlasti koje policija ima razlikuju se od ovlasti koje imaju zaštitari. Postavljene kamere mogu biti od pomoći policiji, no snimke se na uvid daju u točno određenim slučajevima isključivo policiji.

ZDRAVSTVENI PROBLEMI

U slučaju pogoršanja zdravstvenog stanja javite se najbližem djelatniku bilo koje službe Arena Centra ili djelatniku bilo koje trgovine!

PRISTUPAČNOST OSOBAMA S INVALIDITETOM I SMANJENOM POKRETLJIVOSTI

Posjetitelji s invaliditetom mogu za kretanje unutar centra zatražiti invalidska kolica na info desku ili ih rezervirati prije posjeta centru pozivom na 01 666 1411

Hodnici Arena Centra su prilagođeni kretanju invalidskih kolica baš kao i liftovi i travelatori. U skladu sa zakonskim propisima, na svim roto vratima nalazi se tipka za invalide. Pritiskom na tu tipku vrata se nastavljaju vrtjeti vrlo sporo, s pola normalne brzine, a kako bi invalidska kolica mogla na siguran način proći kroz njih. Također, vrata pokraj rotirajućih vrata služe za evakuaciju i mogu se otvoriti samo u smjeru evakuacije, što znači iz Arena Centra prema van. Ako posjetitelj s invaliditetom želi ući u centar na ta vrata, druga osoba treba otvoriti vrata s unutarnje strane.

Za invalidska parkirna mjesta u garaži određena su ona najbliža ulazima.

OBRADA OSOBNIH PODATAKA

Više o pravilima privatnosti te obradi vaših osobnih podataka na web stranicama, društvenim mrežama te pri ulasku u Arena Centar pročitajte na stranici Pravila privatnosti i pravne napomene.


DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE

Na naše programe društveno odgovornog poslovanja gledamo kao sastavni dio naših poslovnih ciljeva gdje je društvena komponenta jednako važna kao i ekonomska.

Kroz naše programe pokušavamo vratiti zajednici čiji smo dio i unaprijediti društvo u kojem djelujemo kroz društvene, ekonomske i ekološke projekte.

Zajedno smo korak bliže održivom razvoju!


PARKIRANJE

Arena Centar ima 3.000 besplatnih parkirnih mjesta – u garažama povezanim sa sva tri ulaza u centar te na otvorenom parkingu ispred centra. Parkiralište i garaža Arena Centra smatraju se nerazvrstanom cestom sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Stoga se na ponašanje sudionika u prometu, a sukladno tome i na prometovanje parkiralištem i garažom Arena Centra primjenjuje sljedeći Zakon:

https://www.zakon.hr/z/78/Zakon-o-sigurnosti-prometa-na-cestama

Poštujte ograničenja o maksimalnom dozvoljenom vremenu parkiranja od 24 sata.


KUĆNI LJUBIMCI

Psi su dobrodošli u Arena Centar!

No lijepo vas molimo da vodite računa o sljedećem:

  • jedan vlasnik može uvesti samo jednog psa
  • pas mora biti na povodcu neovisno o veličini (male pse, naravno, možete nositi u rukama ili košari)
  • veliki i opasni psi moraju biti na povodcu i nositi brnjicu – definirano Pravilnikom o opasnim psima u Narodnim novinama broj 19/99

PREVOZNA SREDSTVA UNUTAR CENTRA

Bicikle je moguće ostaviti ispred centra na za to predviđenim mjestima, no na vlastitu odgovornost!

U Arena Centru nije dozvoljeno voziti ili gurati bicikle, romobile, skutere i skateboarde. Isti se mogu nositi u rukama.

Podijeli


Želite li pronaći svoju omiljenu trgovinu u Arena Centru?

Pregled mape Arena Centra

Novosti Arena Centra

26sij

Veliko sezonsko sniženje u Kruna Mode!
Veliko sezonsko sniženje u Kruna Mode!

Ostvarite velike uštede do čak 50% na sve brendove. Ako želite kvalitetnu i trendy odjeću i modne dodatke Kruna mode...

25sij

Srebro na -50 posto i  dio kolekcije Unoaerre na -20 posto!
Srebro na -50 posto i dio kolekcije Unoaerre na -20 posto!

Početak godine je vrijeme da zablistate i puno je razloga koje treba proslaviti. Bliži se Dan zaljubljenih koji je idealna...

20sij

NIKE DUNK LOW RETRO
NIKE DUNK LOW RETRO

Ovog vikenda očekuje te prava retro poslastica u nježnom „Grey Fog” colorwayu! Limitirani muški model Dunk Low Retro odlično će...

20sij

AIR JORDAN 1 MID White Metallic Gold Obsidian
AIR JORDAN 1 MID White Metallic Gold Obsidian

OBAVIJEST! U Buzz trgovine dolazi još jedan muški model retro jordanica, AIR JORDAN 1 MID White Metallic Gold Obsidian! Svoj...

Ostale novosti