Kodeks ponašanja

Kako bi svima posjet Arena Centru prošao ugodno, molimo sve posjetitelje da poštuju Kodeks ponašanja Arena Centra.

Sigurnost

Premda je Arena Centar, sukladno svojim ovlastima, maksimalno osigurao boravak svojih posjetitelja, neugodne su situacije, na žalost moguće. U provođenju reda i zakona Republike Hrvatske nadležna je policija, a zaštitari Arena Centra su tu da joj pomognu.

Krađe, kršenje zakona i odredbi prijavite policiji na 112. Prilikom prijave nastojte navesti sve važne pojedinosti: opis prekršaja, točnu lokaciju, opis ukradenog predmeta, serijski broj bicikla, boju i sadržaj novčanika i sl.

Ovlasti koje policija ima razlikuju se od ovlasti koje imaju zaštitari. Postavljene kamere mogu biti od pomoći policiji, no snimke se na uvid daju u točno određenim slučajevima isključivo policiji.

Pročitajte više na stranici Pravila privatnosti i pravne napomene.

Razvrstavanje otpada

Razvrstavanje otpada u Arena Centru je jednostavno!

Lijepo vas molimo da osobni otpad razvrstavate u za to predviđene kante. Pravilno odlaganje otpada i recikliranje je ovih dana važnije nego ikad.

Parkiranje 

Arena Centar ima 3.000 besplatnih parkirnih mjesta – u garažama povezanim sa sva tri ulaza u centar te na otvorenom parkingu ispred centra. Parkiralište i garaža Arena Centra smatraju se nerazvrstanom cestom sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Stoga se na ponašanje sudionika u prometu, a sukladno tome i na prometovanje parkiralištem i garažom Arena Centra primjenjuje sljedeći Zakon:

https://www.zakon.hr/z/78/Zakon-o-sigurnosti-prometa-na-cestama

Poštujte ograničenja o maksimalnom dozvoljenom vremenu parkiranja od 24 sata.

Kućni ljubimci

Psi su dobrodošli u Arena Centar!

No lijepo vas molimo da vodite računa o sljedećem:

  • jedan vlasnik može uvesti samo jednog psa
  • pas mora biti na povodcu neovisno o veličini (male pse, naravno, možete nositi u rukama ili košari)
  • veliki i opasni psi moraju biti na povodcu i nositi brnjicu – definirano Pravilnikom o opasnim psima u Narodnim novinama broj 19/99

Bicikli  

U Arena Centru nije dozvoljeno voziti ili gurati bicikle, romobile, skutere i skateboarde. Isti se mogu nositi u rukama.

Bicikle je moguće ostaviti ispred centra na za to predviđenim mjestima, no na vlastitu odgovornost!

 

Podijeli