Ljepota mora u nakitu 🌊

Kolekcija Cameo Italiano u zlatarni Mark Pjetri 🐚   Postoji stara legenda koja kaže da je čovjek iz napuljskog zaljeva…


29. srpnja 2019.

Ljepota mora u nakitu 🌊

Kolekcija Cameo Italiano u zlatarni Mark Pjetri 🐚


 

Postoji stara legenda koja kaže da je čovjek iz napuljskog zaljeva prvi zabilježio žensku siluetu u morskoj školjci kako bi izrazio ljubav prema svojoj supruzi. Majstori zlatari koji stoje iz brenda Cameo Italiano također koriste ljepotu skrivenu u morskim školjkama kako bi izradili mala umjetnička djela u srebrnom nakitu i kamejama.

Cameo Italiano je obiteljska tvrtka talijanskog podrijetla koja je iskoristila svoju vještinu rada s koraljima kako bi izradila kameje u novim materijalima poput morskih školjki. Priča je počela još 1957. godine kada je Michele di Luca, zahvaljujući svojoj majstorskoj vještini gravure, počeo ostvarivati svoj san. Posebna veza obitelj di Luca i kameo umjetnosti traje i danas, pa tvrtku sada vodi već treća generacija.

Kolekciju Cameo Italiano čine mali jedinstveni komadi u kojima su ruke vještog gravera koristile nesavršenosti materijala kako bi otkrile njihovu jedinstvenu ljepotu. Radi se o ručnom izrađenom bezvremenskom nakitu na koji ne utječu ni dob ni trendovi. No, velika raznolikost ove posebne kolekcije svakako otežava izbor… 😉 Zato vam preporučamo da nas posjetite i uživo isprobate koji komad bi vam najviše odgovarao. Mi vas čekamo…

Vaš Mark Pjetri 💗