Ljepota srebrnog nakita 🔗

Nakit od sterling srebra trenutno je popularniji od zlatnog nakita zbog kombinacije cijene, vrijednosti i izgleda. No, prednosti srebra nadmašuju…


9. kolovoza 2019.

Ljepota srebrnog nakita 🔗

Nakit od sterling srebra trenutno je popularniji od zlatnog nakita zbog kombinacije cijene, vrijednosti i izgleda. No, prednosti srebra nadmašuju pristupačnost i estiteku…


 

Glavne prednosti srebrnog nakita

 

Srebrni nakit je vrlo trajan

Srebro je poznato kao odlična alternativa bijelom zlatu te je nosivo za svaki dan i svaku priliku. Vrlo je čvrsto i dobro podnosi zub vremena. Dodatno, srebro se može polirati i nadopunjavati što olakšava popravke u slučaju oštećenja.

 

Srebro je povoljno

Jedna od glavnih prednosti kupovanja nakita od sterling srebra je njegova ekonomičnost. Zlatni i platinasti nakit poznat je po svojoj viskoj cijeni, pogotovo kada se uspoređuje sa srebrnim. Stoga se velik broj kupaca odlučuje na srebrni nakit, znajući da će dobiti kvalitetan komad po relativno pristupačnoj cijeni.

 

Srebro je artistično i ima stila

Nakit izrađen od srebra dostupan je u različitim izvedbama, budući da sa srebrom radi puno više umjetnika nego sa zlatom i platinom. Većina nositelja nakita uvijek traži nešto jedinstveno, a srebro upravo to može ponuditi. Stil nakita s vremenom se mijenja i kupci žele nešto novo što će biti jedinstveno u njegovom stilu. Sterling srebro omogućava umjetnicima biti u trendu i ponuditi kupcima ono što žele. Srebrni nakit također se može kombinirati s nakitom od drugih metala, poput zlata i platine.

 

Srebro pozitivno utječe na zdravlje

Postoje i posebne zdravstvene koristi od nošenja srebrnog nakita. Između ostalog, srebro je dokazano snažno antimikrobno sredstvo u borbi protiv infekcija te pomaže u prevenciji gripe i prehlade, zacjeljivanju rana i sl. Srebro također pomaže kod unutarnje regulacije i cirkulacije topline, a mnogi su izvijestili i o poboljšanju razine energije i uravnoteženosti raspoloženja prilikom nošenja srebra. Također, srebro ima vidljivu korist u izbjegavanju potencijalno otrovnih tvari – kao metal, srebro reagira i mijenja boju u doticaju s nekim poznatim toksinima. Na primjer, ako vam srebrni nakit postane plav kad ga dugo nosite, to bi moglo ukazivati ​​na prisutnost povišene razine natrija u vašem tijelu pa smanjite slane zalogaje!

 

Raznovrsan srebrni nakit možete pronaći u brojnim kolekcijama zlatarne Mark Pjetri.

Posjetite nas!