Nakit inspiriran prirodom 🌿

Iz prirode dolazi sve – od kreativnosti naših kolekcija do materijala od kojih su načinjene. No priroda je i u…


10. rujna 2019.

Nakit inspiriran prirodom 🌿

Iz prirode dolazi sve – od kreativnosti naših kolekcija do materijala od kojih su načinjene. No priroda je i u samom srcu nekih kolekcija, čiji komadi nakita odražavaju intiman i spontan odnos s ljepotom koja nas okružuje.


 

Kolekcija GINKGO

Prepoznatljivost ove kolekcije usko je povezana s prirodom. Poglavito s ljekovitim biljem koje u svijetu farmakologije iscjeljuje tijelo, njen nakit to čini na razini duhovnosti. Kolekcija Ginkgo jedna je od umjetničkih kolekcija koje sa bavi konceptom duhovnog zdravlja. Forme u srebru i zlatu minuciozno izrađuje do najsitnijih detalja.

Mark Pjetri - Ginkgo

Kroz jednostavnu organsku formu, repliciranja izgleda listova ginka naznačuje njen iscjeliteljski duh prema društvu i vremenu u kojem živimo. Noseći njene komade povezujemo se s prirodom na suptilnoj razini, romantičan koncept koji se danas u doba otuđenja od prirode doima u potpunosti suvremeno.

 

Kolekcija LEPTIR

Kolekcija Leptir inspirana je istraživanjem geometrijskih oblika i njihovih kompozicija. Iz tih apstraktnih polazišta nastali su Leptiri koji svojom elegantnom linijom žive svoj život.

 

Mark Pjetri - Leptir

 

Kako leptiri u stvarnom životu simboliziraju promjenu i nov početak, tako i u Karlovoj izvedbi slave ljepotu žene i ciklično obnavljanje životne energije.

 

Kolekcija ORHIDEJA

Kolekcija ‘Orhideja’ razrađuje koncept elegancije i senzualnosti. Zbog oblika i boje smatraju je afrodizijakom, cvijetom za zavođenje. Rasipnost boja i oblika čini orhideju vrlo zanimljivim, neobičnim i posebnim cvijetom.Mark Pjetri - OrhidejaU drevnoj Kini orhideje se često povezivalo s plodnošću i smatralo se kako pomažu pri začeću te jamče roditeljstvo. U Grčkoj, taj je cvijet bio toliko vezan uz žensku spolnost, da je čak jedan rod orhideja (Paphiopedilum) dobio naziv prema hramu božice ljubavi Afrodite.

Njezina izuzetna ljepota priskrbila je danas orhideji status egzotičnog, profinjenog i ekstravagantnog cvijeta uz koji povezujemo ljubav, romansu, erotiku i želju za intimnošću. Irinejin nakit na svoj intimistički način tehnikom kovanja i patiniranja oživljuje te vrijednosti slaveći ih na tijelu žene.

 

Kolekcija CORALLIUM RUBRUM

Crveni koralj (Corallium rubrum), hrvatski dragi kamen, raste u Jadranskom i Mediteranskom moru, gdje ga nalazimo u svim nijansama crvene boje. Rast crvenog žarnjaka iznosi od 4 do 8 milimetara godišnje. Obrađeni crveni koralj ima jako visoku komercijalnu vrijednost i kao takav se koristi za izradu raznog nakita poput narukvica, ogrlica, prstenja, privjesaka, broševa i sl.

Mark Pjetri - Koralji

Od davnina je korišten kao osnovni element u izradi hrvatskog tradicijskog nakita. I dan danas nakit s crvenim koraljem duboko je štovan u narodu, vjeruje se da štiti malu djecu od bolesti i zlih uroka, te predstavlja statusni simbol.

Sve ove prekrasne kolekcije čekaju vas u našoj zlatarni. Posjetite nas!

Vaš
Mark Pjetri