Pravila privatnosti i pravne napomene

Pravila privatnosti na www.arenacentar.hr

  1. Uvod

Pravila privatnosti opisuju na koji način društvo Arena Center Zagreb d.o.o., sa sjedištem u Zagrebu, Ulica Vice Vukova 6, OIB: 83997642580 (dalje u tekstu: Društvo) postupa s osobnim podacima koje ste nam pružili tijekom korištenja web stranice www.arenacentar.hr, ali i u nekim drugim slučajevima, kao što je prijava na nagradni natječaj ili nagradnu igru. Radi izbjegavanja bilo kakve sumnje, kada Društvo zaprima osobne podatke koje ste pružili tijekom korištenja web stranice Društva, ono se smatra voditeljem obrade tih osobnih podataka, osim ako u konkretnom slučaju ne bude određeno drugačije. Pravila privatnosti primjenjuju se neovisno o tome upotrebljavate li računalo, mobilni telefon, tablet ili drugi uređaj da biste pristupili Internet stranici www.arenacentar.hr. Važno je da pozorno pročitate ova Pravila privatnosti jer svaki put kad upotrebljavate naše usluge (opisane niže) pristajete na uvjete opisane u ovim Pravilima.  Ako ne prihvatite uvjete opisane u ovim Pravilima, odnosno ne date privolu za obradu osobnih podataka (ako je ona u konkretnom slučaju potrebna), nećete moći upotrebljavati naše usluge. Međutim, napominjemo da Društvu niste dužni pružati osobne podatke, odnosno ne postoji nikakva posljedica ako se takvi podaci ne pruže. Društvo može izmijeniti ili dopuniti ova Pravila u svakom trenutku te će se na web stranici Društva uvijek nalaziti posljednja verzija Pravila privatnosti. Molimo provjerite datum stupanja na snagu objavljen pri vrhu da biste vidjeli kad su Pravila privatnosti zadnji puta ažurirana.

  1. Načela obrade osobnih podataka

Društvo obrađuje osobne podatke u skladu sa sljedećim načelima:

  • osobni se podaci obrađuju na zakonit, pošten i transparentan način u odnosu na korisnike,
  • osobni se podaci prikupljaju samo u određene, eksplicitne i legitimne svrhe i ne obrađuju se na način koji nije u skladu s tim ciljevima, osobni podaci moraju biti adekvatni, relevantni i ne prekomjerni u odnosu na svrhu za koju se prikupljaju i/ili dalje obrađuju, osobni podaci moraju biti točni i, ako je to potrebno, ažurirani; moraju se poduzeti sve razumne mjere za brisanje ili ispravljanje netočnih, nepotpunih podataka, s obzirom na svrhe za koje su prikupljeni ili za koje se dalje obrađuju, osobni podaci ne čuvaju se dulje nego što je potrebno za svrhe za koje su prikupljeni ili za koje se dalje obrađuju, osobni podaci bit će sigurno obrađeni, osiguravajući zaštitu od nezakonitog ili neovlaštenog pristupa, gubitka, uništenja i oštećenja. Društvo će nastojati osigurati privatnost osobnih podataka na način kako to zahtijevaju primjenjivi propisi. Društvo će, u svrhe dokazivanja poštovanja načela navedenih u gornjim točkama, dokumentirati pravila i uvjete za obradu osobnih podataka.
  1. Opseg prikupljanja osobnih podataka i svrha obrade

Pod osobnim podacima smatraju se osobni podaci koje nam pružite. Društvo prikuplja osobne podatke u sljedećim slučajevima:

  • prilikom prijave na periodični bilten (newsletter)
  • prilikom zaprimanja zahtjeva za izdavanje Poklon kartice Arena Centra
  • prilikom prijave na nagradne igre i natječaje
  • prilikom posjete web stranici www.arenacentar.hr

Ovisno o okolnostima, Društvo može prikupljati sve ili neke od sljedećih kategorija osobnih podataka:

  • ime i prezime,
  • dob,
  • adresa elektroničke pošte,
  • kućna adresa,
  • telefonski broj,
  • podatke o Vašoj trenutnoj lokaciji,
  • podatke s bankovnih kartica, poput IBAN-a,
  • fotografije lica,
  • osobni podaci do kojih se dolazi temeljem Vašeg posjeta web stranici www.arenacentar.hr

Društvo prikuplja gore navedene osobne podatke temeljem Vaše privole, zato što je obrada nužna za potrebe naših legitimnih interesa ili zato što je nužna za izvršavanje ugovora. Legitimni interesi se očituju u unapređenju naših usluga i cjelokupnog poslovanja te promidžbi Arena Centra. Napominjemo da privolu možete povući u svakom trenutku, no od trenutka povlačenja pa nadalje nećete biti u mogućnosti koristiti usluge dostupne na web stranici www.arenacentar.hr. Privola se povlači putem obavijesti Društvu, sukladno točki 12. ovih Pravila, odnosno pritiskom na poveznicu „Odjava“ u našem biltenu (newsletteru).

Društvo prikuplja i obrađuje osobne podatke za sljedeće svrhe:

  • radi pružanja usluge koje tražite, kao što je primanje biltena (newsletter), pružanje usluga navigiranja s Vaše trenutne lokacije do Arena Centra, usluge izdavanja poklon kartice Arena Centra te usluge pristupa bežičnoj mreži (Wi-Fi) u Arena Centru,
  • radi prijave na nagradnu igru ili natječaj, radi preuzimanja nagrade i radi objave podataka o dobitniku,
  • radi shvaćanja načina na koji upotrebljavate naše usluge tako da možemo poboljšati Vaše korisničko iskustvo,
  • kako bi Vam ponudili prilagođen sadržaj i oglašavanje.

Društvo prikupljene informacije neće koristiti radi automatiziranog donošenja odluka, što uključuje uporabu osobnih podataka za ocjenu određenih osobnih aspekata povezanih s pojedincem.

Osobito napominjemo da morate imati barem 16 godina kako biste koristili naše usluge u vezi kojih prikupljamo osobne podatke. Ako nemate 16 godina, ne možete koristiti naše usluge. Iznimno, moguće je da prilikom prijave na nagradnu igru ili natječaj tražimo da sudionici imaju barem 18 godina.

  1. Dijeljenje osobnih podataka koje ste nam pružili

Društvo može dijeliti sve ili neke od osobnih podataka koje prikupi sa sljedećim primateljima:

s društvom NEPI Croatia Management d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, Ulica Vice Vukova 6, OIB: 94739707578, te s ostalim društvima koja posluju u okviru NEPI Rockcastle grupe

s poslovnim partnerima Društva (društva pružatelji informatičkih usluga i društva s kojima ostvarujemo suradnju u području marketinga, a koja imaju sjedište u Republici Hrvatskoj),s time da pružatelji informatičkih usluga (tzv. software usluge u oblaku) mogu imati sjedište izvan Europske unije, s pravosudnim tijelima Republike Hrvatske, sukladno primjenjivima propisima,

U slučaju da će se Vaši osobnih podaci dijeliti s primateljima koji imaju sjedište izvan Europske unije, bit će poduzete sve mjere kojima se osigurava da je takav prijenos zakonit.

  1. Razdoblje prikupljanja osobnih podataka koje ste nam pružili

Vaše ćemo osobne podatke prikupljati i obrađivati ovisno o tome za koje svrhe ste pružili dotične osobne podatke. Konkretno, osobni podaci će biti pohranjeni u sljedećim periodima:

  • podaci koje koristimo za slanje biltena (newslettera): sve dok postoji valjana i zakonita privola za obradu osobnih podataka,
  • podaci koje koristimo za izvršavanje usluga na Vaš zahtjev (npr. izdavanje poklon kartice Arena Centra): sve dok usluga ne bude izvršena,
  • podaci koje prikupimo u svrhu prijave na nagradnu igru ili natječaj: sve dok dotična nagradna igra ili natječaj traje. Međutim, imajte na umu da ćemo osobne podatke svih dobitnika obrađivati i nakon dovršetka dotične nagradne igre ili natječaja, ali najdulje za razdoblje od 5 godina, računajući od datuma završetka dotične nagradne igre ili natječaja i to radi obrane u potencijalnim pravnim postupcima.

Vaši podaci će u svakom slučaju biti obrađivani samo dok postoji zakonita svrha za obradu osobnih podataka.

  1. Posebno o obradi osobnih podataka u svrhu slanja biltena (newslettera)

Naš bilten (newsletter) je oblik izravnih marketinških poruka u kojima Vas obavještavamo o popustima, događanjima i općenito o novostima u Arena Centru. Kako biste ga mogli primati, potrebno je označiti polja na web stranici www.arenacentar.hr kojima dajete privolu za primanje newslettera te za obradu Vaših osobnih podataka. Prilikom prijave je potrebno upisati Vašu adresu elektroničke pošte, a mogu se upisati ime i prezime.

Vašu privolu možete povući u svakom trenutku, i to pritiskom na tipku Odjavite se (nalazi se na dnu svake poruke) ili odjavom na web stranici.

Radi upravljanja bazom pretplatnika koristimo marketinšku platformu Mailchimp, kojom upravlja društvo The Rocket Science Group LLC, sa sjedištem u Sjedinjenim Američkim Državama. Navedeno društvo u tom slučaju djeluje kao izvršitelj obrade, pri čemu ima obvezu poduzeti sve potrebne mjere za zaštitu osobnih podataka, u skladu s okvirom europsko-američkog sustava zaštite privatnosti (tzv. Štit privatnosti, odnosno na engleskom jeziku Privacy Shield). Više o Štitu privatnosti možete saznati na mrežnim stranicama Agencije za zaštitu osobnih podataka, dostupnima preko sljedeće poveznice: https://azop.hr/aktualno/detaljnije/vodic-za-gradane-eu-sad-stit-privatnosti.

  1. Posebno o prijavama na nagradne igre i natječaje

Periodično organiziramo nagradne igre i natječaje, u suradnji s našim medijskim partnerima. Opseg osobnih podataka koji prikupljamo ovisi o uvjetima konkretne nagradne igre ili natječaja, s time da će sve informacije o obradi osobnih podataka uvijek biti objavljene u pravilima dotične nagradne igre ili natječaja. Prilikom prijave na nagradnu igru ili natječaj uvijek će se nuditi popratna mogućnost prijave na naš periodični bilten (newsletter), pri čemu se tada primjenjuju i pravila o obradi osobnih podataka koje ste nam pružili radi primanja biltena.

Imajte na umu da od Vas tražimo osobne podatke (u svrhu identifikacije) i prilikom preuzimanja nagrade, a moguće je da objavimo i fotografije lica dobitnika na našoj stranici te profilima na društvenim mrežama.

  1. Posebno o kolačićima i drugim tehnologijama

Kolačići su datoteke male veličine koje se privremeno pohranjuju na Vašem uređaju, a služe tome da Vaše preferencije i odabiri budu zapamćeni i prilikom sljedećeg posjeta stranici www.arenacentar.hr. Postoji nekoliko kategorija kolačića koji se koriste, konkretno postoje kolačići koji su neophodni za uredno učitavanje Internet stranice, kolačići koji omogućuju veću učinkovitost stranice, kolačići koji prikupljaju informacije o načinu na koji koristite Internet stranicu (iz kojih se kasnije izvode analitički i statistički podaci) te tzv. kolačići treće strane (third-party cookies), čija je primarna svrha integracija dodataka (plugins) koji omogućuju dijeljenja sadržaja s naše Internet stranice na, primjerice, društvenim mrežama.

Više o kolačićima i drugim tehnologijama koje koristimo možete doznati na našoj stranici posvećenoj prikupljanju i korištenju kolačića i drugih tehnologija

  1. Posebno o izdavanju Poklon kartice Arena Centra

Izdavanje Poklon kartice Arena Centra možete zatražiti online (putem našeg obrasca), slanjem poruke elektroničke pošte na adresu poklonkartice@arenacentar.hr ili pozivom na broj telefona +385 1 666 1411. Sve osobne podatke koje smo od Vas zaprimili radi izdavanja Poklon kartice ćemo nepovratno izbrisati nakon što proces izdavanja i preuzimanja Poklon kartice bude dovršen.

  1. Vaša prava

Temeljem primjenjivih propisa, Vaša su prava sljedeća:

  • od nas možete zatražiti pristup Vašim osobnim podacima, odnosno imate pravo dobiti informaciju obrađujemo li osobne podatke koji ste odnose na Vas;
  • ako su osobni podaci koji se odnose na Vas netočni, imate pravo (bez nepotrebnog odgađanja) ishoditi ispravak tih podataka, kao i dopuniti ih ako su isti nepotpuni;
  • imate pravo ishoditi brisanje osobnih podataka koji se odnose na Vas (bez nepotrebnog odgađanja), ako je ispunjen jedan od sljedećih uvjeta:
  • osobni podaci više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje su prikupljeni ili na drugi način obrađeni;
  • ako povučete privolu na kojoj se obrada temelji i ako ne postoji druga pravna osnova za obradu;
  • ako uložite prigovor na obradu (više o tome niže);
  • ako su osobni podaci nezakonito obrađeni;
  • ako se osobni podaci moraju brisati radi poštovanja neke pravne obveze koja proizlazi iz prava Europske unije ili Republike Hrvatske;
  • osobni podaci su prikupljeni u vezi s ponudom usluga informacijskog društva (kao što je e-trgovina);
  • imate pravo ishoditi ograničenje obrade osobnih podataka, ako je ispunjen jedan od sljedećih uvjeta:
  • ako osporavate točnost nekog osobnog podatka, i to za razdoblje koje nam omogućuje da provjerimo točnost tog osobnog podatka;
  • ako je obrada nezakonita, a Vi se protivite brisanju osobnog podatka te umjesto toga tražite ograničenje njihove uporabe;
  • ako nam osobni podaci više nisu potrebni za potrebe obrade, no tražite ih radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane nekog pravnog zahtjeva;
  • ako ste uložili prigovor na obradu te čekate potvrdu nadilaze li naši legitimni razlozi za obradu Vaše interese, prava i slobode;
  • imate pravo na prenosivost podataka, odnosno imate pravo zaprimiti osobne podatke koje ste nam pružili zaprimiti u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te ih prenijeti drugom voditelju obrade bez ometanja s naše strane. Drugim riječima, imate pravo na izravni prijenos podataka koje obrađujemo, na način da se osobni podaci prenesu od nas (tj. iz naše baze osobnih podataka) drugome voditelju obrade, pod uvjetom da je to tehnički izvedivo;
  • imate pravo u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koje ste nam pružili;
  • imate pravo podnijeti prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka, i to na adresu elektroničke pošte azop@azop.hr ili na adresu Martićeva ulica 14, 10000 Zagreb.
  1. Treće strane

Na našoj web stranici nalaze se poveznice (linkovi) koji vode na neke druge web stranice, kao što su profili Društva na društvenim mrežama, stranice javnog transporta kojim možete doći do Arena Centra i sl. Nismo odgovorni za sigurnost ili privatnost bilo kojih podataka koje prikupe te web stranice njihovim korištenjem. Molimo Vas da pažljivo pročitate izjave o privatnosti koje se primjenjuju na tim web stranicama.

  1. Kontakt

Za bilo kakva pitanja u vezi primjene ovih pravila privatnosti, možete nam se obratiti putem elektroničke pošte: zastita.podataka@nepirockcastle.com ili na adresu: Calea Floreasca br. 169A, Floreasca 169, Cladirea A, etajul 5, Sector 1, Bukurešt, Rumunjska (na znanje: NEPI Rockcastle).

Pravne napomene i uvjeti korištenja

  1. Intelektualno vlasništvo

Svako korištenje web stranice www.arenacentar.hr (dalje u tekstu: web stranica) podložno je niže navedenim uvjetima. Podaci objavljeni na ovoj web stranici smiju se kopirati samo u nekomercijalne svrhe i samo za pojedinačnu upotrebu uz poštivanje svih autorskih prava, drugih prava intelektualnog vlasništva i svih primjenjivih ograničenja. U svim ostalim situacijama podaci se ne smiju dalje kopirati, reproducirati ili na neki način distribuirati bez izričitog pisanog pristanka Arena Center Zagreb d.o.o. U vezi navedenog, korisnicima web stranice je osobito zabranjeno:

  • objavljivati sadržaj web stranice na drugim Internet stranicama;
  • prodavati, dati u najam ili licencu i sl. bilo kakav sadržaj s web stranice;
  • javno prikazivati bilo kakav sadržaj s web stranice;
  • reproducirati, izraditi kopije i uopće koristiti bilo kakav sadržaj s web stranice u komercijalne svrhe.

Također, korištenjem i pregledavanjem web stranice korisnici niti treće osobe ne stječu bilo kakva prava nad sadržajem web stranice niti nad žigovima, autorskim djelima i sl. čiji je nositelj Arena Center Zagreb d.o.o.

  1. Dostupnost web stranice i točnost informacija na web stranici

Arena Center Zagreb d.o.o. će uložiti razuman napor kako bi se na web stranici našli točni i aktualni podaci, ali ne može biti odgovorno za njihovu točnost i potpunost. Svi korisnici koji pristupaju web stranici koriste njezin sadržaj na vlastitu odgovornost. Arena Center Zagreb d.o.o. neće biti odgovorno ni za kakve izravne, neizravne ili bilo koje druge štete koje su nastale iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja web stranice  ili zbog bilo koje greške ili nepotpunosti u njenom sadržaju. Također, Arena Center Zagreb d.o.o. će nastojati omogućiti pristup web stranici u bilo kojem trenutku, no ne jamči da će web stranica ili neki njen dio biti dostupni u bilo kojem trenutku, niti se može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu zbog nedostupnosti web stranice.

  1. Treće stranice

Web stranica sadrži informacije treće strane i veze do drugih Internet stranica nad kojima Arena Center Zagreb d.o.o. nema kontrolu. Kad god je to moguće, takve se informacije u skladu s time i označavaju. Arena Center Zagreb d.o.o. nije odgovorno niti za točnost niti za bilo koji drugi aspekt takvih informacija i ne preuzima nikakvu odgovornost za takve informacije. Preporuča se proučiti uvjete korištenja primjenjive na tim Internet stranicama. .

  1. Dozvoljena upotreba

Korisnici (posjetitelji web stranice) ne smiju:

  • koristiti web stranicu na način koji prouzročuje ili može prouzročiti bilo kakvu štetu,
  • koristiti web stranicu na nezakonit način,
  • provoditi automatizirano prikupljanje podataka s web stranice (tzv. data mining),
  • koristiti bilo kakve podatke prikupljene s web stranice u marketinške svrhe (npr. izravno kontaktiranje potrošača),
  • slati ili prenositi na web stranicu zlonamjeran i/ili štetan softver,
  • izvršavati napade preopterećivanjem web stranice (tzv. Denial-of_Service napadi)
  1. Kršenje ovih Pravnih napomena i uvjeta korištenja

Bez dovođenja u pitanje drugih prava koje Arena Center Zagreb d.o.o. ima sukladno primjenjivim propisima, ako dođe do povrede ovdje opisanih uvjeta korištenja ili Arena Center Zagreb d.o.o. ima opravdanih razloga posumnjati da je došlo do povrede istih, Arena Center Zagreb d.o.o. može:

  • poslati jednu ili više opomena korisniku;
  • privremeno ili trajno onemogućiti korisniku pristup web stranici;
  • blokirati IP adresu računala ili drugog uređaja koje pristupa web stranici;
  • pokrenuti sudske i ostale postupke protiv korisnika.

Ako Arena Center Zagreb d.o.o. ne koristi neko od prava navedenih gore, to nipošto neće značiti da se Arena Center Zagreb d.o.o. odriče tih prava.

  1. Završne odredbe

Mjerodavno pravo za tumačenje ovih Pravnih napomena i uvjeta korištenja bit će pravo Republike Hrvatske. Arena Center Zagreb d.o.o. zadržava pravo izmjene sadržaja ovih Pravnih napomena i uvjeta korištenja, kao i web stranice, na bilo koji način, u bilo kojem trenutku i iz bilo kojeg razloga, i neće biti odgovorno ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.

Pravila o korištenju kolačića

Internet stranica www.arenacentar.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) i druge tehnologije kako bi Vam omogućila najbolje iskustvo korištenja.

Apsolutno nužni kolačići su potrebni za navigaciju kroz Internet stranice www.arenacentar.hr te upravljaju osnovnim funkcijama mrežnih stranica, kao što je izdavanje anonimnih identifikatora sesija (session ID) za objedinjavanje više povezanih upita prema poslužitelju.

Kako onemogućiti kolačiće?

Ukoliko želite, možete onemogućiti spremanje kolačića na Vaše računalo, no blokiranje svih kolačića moglo bi imati negativan učinak na korištenje mnogih internetskih stranica, pa tako i ove. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u Vašem Internet pregledniku. Želite li izbrisati ili onemogućiti kolačiće na svojem računalu potrebno je ažurirati postavke svojeg Internet preglednika (informacije o načinu brisanja i onemogućavanja kolačića potražite na svojem pregledniku odabirom izbornika za pomoć).

Upravljanje postavkama kolačića

Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise.
Internet Explorer: https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Mozilla Firefox: http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies
Google Chrome: http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647
Safari: http://support.apple.com/kb/PH5042
Opera: http://www.opera.com/help/tutorials/security/privacy/
Adobe (lokalno dijeljeni objekti (flash kolačići)): https://www.adobe.com/support/flash/downloads.html

Kako biste blokirali samo kolačiće Google Analytics, možete instalirati „Dodatak preglednika za prestanak korištenja usluge Google Analytics” koji pruža Google.

Obavijest o obradi osobnih podataka na društvenoj mreži Facebook i njenom servisu Messenger

Arena Center Zagreb d.o.o., društvo sa sjedištem na adresi Ulica Vice Vukova 6, 10 020 Zagreb, registrirano pri Trgovačkom sudu u Zagrebu pod brojem (MBS) 080572329, OIB: 83997642580, u svojstvu voditelja obrade, obrađuje osobne podatke ispitanika koji se odluče za komunikaciju s profilom trgovačkog centra Arena Centar putem društvene mreže Facebook i njenog servisa Messenger na sljedeći način:

Svrhe obrade:

  1. postupanje s obavijestima (komunikacijama) koje ste nam dostavili prilikom sudjelovanja u raznim kampanjama, događanjima ili nagradnim igrama (odnosno nagradnim natječajima) organiziranima u trgovačkom centru (Arena Centar ili Arena Park), kao i osiguravanje dodjele i dostave nagrada koje ste osvojili u tim kampanjama, događanjima ili nagradnim igrama (odnosno nagradnim natječajima);
  2. postupanje s bilo kakvim prigovorima ili zahtjevima u vezi Vašeg iskustva u trgovačkom centru (Arena Centar ili Arena Park);
  3. arhiviranje, odnosno rješavanje sporova, istraga ili bilo kojih drugih zahtjeva, pritužbi ili drugih postupaka u kojima je naše društvo stranka, provođenje kontroli rizika u vezi procedura i postupaka kao i provođenje revizija ili istraga na razini društva.

Kategorije osobnih podataka koje se obrađuju:

  • prilikom provođenja raznih kampanja, događanja ili nagradnih igara (odnosno nagradnih natječaja), obrađuju se osobni podaci navedeni u pravilima dotičnog događaja, s time da će pravila uvijek biti dostupna na web stranici Arena Centra (www.arenacentar.hr), odnosno Arena Parka (www.arenapark.hr);
  • što se tiče bilo kakvih prigovora ili zahtjeva u vezi Vašeg iskustva u trgovačkom centru (Arena Centar ili Arena Park), obrađujemo identifikacijske i kontaktne podatke, kao i bilo koje druge osobne podatke koje nam pružite.

Kategorije ispitanika čiji se osobni podaci obrađuju:

  • posjetitelji i klijenti trgovačkog centra (Arena Centar ili Arena Park);
  • sudionici kampanja, događanja ili nagradnih igara (odnosno nagradnih natječaja);
  • druge osobe koje podnose bilo kakve zahtjeve, prigovore ili sl.

Pravna osnove za obradu:

Vaše osobne podatke obrađujemo temeljem privole, ili kako bi se poduzele radnje na Vaš zahtjev ili zato što je obrada nužna za potrebe naših legitimnih interesa, ovisno o tome što je primjenjivo.

Period pohrane:

Osobni podaci koje obrađujemo se pohranjuju na rok koji je nužan za poštivanje pravnih obveza koje nam nameću propisi relevantni za našu poslovnu aktivnost.

Što se tiče osobnih podataka prikupljenih tijekom provođenja raznih kampanja, događanja ili nagradnih igara (odnosno nagradnih natječaja), uvjeti obrade (uključujući i period pohrane) su uvijek navedeni u pravilima događaja, s time da će pravila uvijek biti dostupna na web stranici Arena Centra (www.arenacentar.hr), odnosno Arena Parka (www.arenapark.hr).

Osobni podaci prikupljeni prilikom postupanja s bilo kakvim prigovorima ili zahtjevima u vezi Vašeg iskustva u trgovačkom centru (Arena Centar ili Arena Park) se čuvaju u skladu sa primjenjivim zastarnim rokovima (5 godina).

Dijeljenje osobnih podataka:

Osobne podatke koje zaprimimo prilikom komunikacije s profilom trgovačkog centra Arena Centar putem društvene mreže Facebook i njenog servisa Messenger će obrađivati društvo NEPI Croatia Management d.o.o., Ulica Vice Vukova 6, 10 020 Zagreb, OIB: 94739707578, kao izvršitelj obrade.

Također, pruženi osobni podaci mogu biti dijeljeni s:

  • odvjetničkim uredom sa sjedištem u Republici Hrvatskoj;
  • nadležnim državnim tijelima sukladno zakonu;
  • društvo 404 d.o.o., Radnička cesta 37a, Zagreb, OIB: 95664694376;
  • s drugim društvima koja posluju u okviru NEPI Rockcastle grupe (više informacija o navedenoj grupi je dostupno na sljedećoj poveznici: https://nepirockcastle.com/portfolio/), i to u svrhe konsolidiranog upravljanja grupnim aktivnostima te u svrhe revizije ili kada primjenjivi propisi nameću ili dopuštaju takvu obrade.

Prava ispitanika čiji se osobni podaci obrađuju:

  1. Pravo na pristup– imate pravo dobiti potvrdu obrađuju li se osobni podaci koji se odnose na vas te, ako se takvi osobni podaci obrađuju, pristup tim osobnim podacima i određene informacije o obradi. Po zaprimljenom zahtjevu, također ćemo izdati kopiju osobnih podataka koje obrađujemo. Zahtjevi za dodatne kopije će biti naplaćeni prema stvarno nastalim troškovima.
  2. Pravo na ispravak– imate pravo ishoditi ispravak netočnih osobnih podataka te pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, između ostalog i pružanjem dodatnih informacija.
  3. Pravo na brisanje („pravo na zaborav“) – u okolnostima propisanima zakonom, imate pravo ishoditi brisanje osobnih podataka koji se odnose na Vas. Prema tome, može zatražiti brisanje osobnih podataka ako:
    • osobni podaci više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje su prikupljeni ili na drugi način obrađeni;
    • povučete privolu na kojoj se obrada temelji i ako ne postoji druga pravna osnova za obradu;
    • uložite prigovor na obradu;
    • su osobni podaci nezakonito obrađeni;
    • se osobni podaci moraju brisati radi poštovanja neke pravne obveze.
  4. Pravo na ograničenje obrade– imate pravo ishoditi ograničenje obrade ako je ispunjeno jedno od sljedećeg:
    • osporavate točnost osobnih podataka, na razdoblje kojim nam se omogućuje provjera točnosti osobnih podataka;
    • obrada je nezakonita i protivite se brisanju osobnih podataka;
    • osobni podaci za potrebe obrade nam nisu potrebni, ali ih tražite radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva;
    • uložili ste prigovor na obradu za vrijeme koje nam je potrebno da provjerimo nadilaze li naši legitimni razlozi za obradu Vaše interese ili prava i slobode.

U ovim okolnostima, osobni podaci neće biti obrađeni, uz iznimku pohrane.

  1. Pravo na prigovor– imate pravo, na temelju svoje posebne situacije, u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu (uključujući izradu profila) osobnih podataka koja se temelji na našem legitimnom interesu ili je, ako je to primjenjivo, obrada nužna za izvršavanje zadaće od javnog interesa ili pri izvršavanju službene ovlasti koja nam je povjerena. Promotivni materijali poslani elektroničkim putem mogu sadržavati kratke obavijesti o Vašem pravu na prigovor u vezi obrade osobnih podataka za potrebe izravnog marketinga. Ako se protivite obradi za potrebe izravnog marketinga, Vaši osobni podaci više neće biti obrađivani u takve svrhe.
  2. Pravo na prenosivost podataka– imate pravo zaprimiti osobne podatke koji se odnose na Vas u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te imate pravo prenijeti te podatke drugom voditelju obrade. Ovo se pravo primjenjuje u slučaju da ste nam izravno pružili osobne podatke, obrada se provodi automatiziranim putem te se temelji na privoli ili je nužna za izvršavanje ugovora.
  3. Pravo na prigovor nadzornom tijelu– imate pravo uložiti prigovor na način obrade Vaših osobnih podataka. Prigovor se podnosi Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Martićeva ulica 14, Zagreb (više informacija je dostupno na poveznici: www.azop.hr).
  4. Pravo na povlačenje privole– imate pravo u svakom trenutku povući privolu za obradu osobnih podataka u slučajevima kada se obrada temelji na privoli. Povlačenje privole će imati samo budući učinak, odnosno obrada do koje došlo prije povlačenja ostaje zakonita.
  5. Dodatna prava u vezi automatiziranog donošenja odluka korištenog u pružanju usluga – ako koristimo automatizirano donošenje odluka u vezi Vaših osobnih podataka te takve odluke na Vas značajno utječu, imate pravo (a) na ljudsku intervenciju u vezi takve obrade, (b) izraziti vlastito stajalište u vezi takve obrade, (c) dobiti obrazloženje donesene odluke i (d) osporiti takvu odluku.

Ova prava (osim prava na prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka, koje se ostvaruje na način kako je to Agencija odredila – za više informacija posjetite službenu Internet stranicu www.azop.hr) se ostvaruju, pojedinačno ili skupno, slanjem dopisa ili poruke na sljedeće načine:

  • poštom na adresu Ulica Vice Vukova 6, 10 020 Zagreb (na znanje: Arena Center Zagreb d.o.o.), ili na adresu Floreasca Business Park, zgrada A, 5. kat, 169A Calea Floreasca, Bukurešt 1, 014459, Rumunjska (na znanje: NEPI Rockcastle)
  • elektroničkom poštom na adresu zastita.podataka@nepirockcastle.com ili na adresu data.protection@nepirockcastle.com

Dodatno, na razini NEPI Rockcastle grupe je imenovana službenica za zaštitu podataka koju se može kontaktirati ako postoje bilo kakvi prigovori ili upiti u vezi zaštite osobnih podataka i ostvarivanja prava u vezi zaštite osobnih podataka. Službenica za zaštitu podataka se može kontaktirati slanjem pisanog, datiranog i potpisanog zahtjeva, putem gore navedenih kontakt podataka.

Obavijest o obradi osobnih podataka pri ulasku u Arena Centar

Arena Center Zagreb d.o.o., društvo sa sjedištem u Zagrebu, Ulica Vice Vukova 6, registrirano pod brojem 080572329, OIB: 83997642580, dalje kao „Voditelj obrade”, obrađuje osobne podatke ispitanika koji uđu u prostor Arena Centra, kako slijedi:

Svrha obrade:

  1. Ispunjavanje pravnih obveza vlasnika zgrade radi osiguranja sigurnosti imovine, u koju svrhu je odlučio koristiti video nadzor javnih površina koristeći sustav nadzornih kamera koji je postavljen u prostoru, zajedničkim površinama, pristupnim putevima, parkiralištu.
  2. rješavanje zahtjeva za podacima i informacijama zaprimljenim od nadležnih tijela
  3. arhiviranje, rješavanje sporova, istraga i ostalih zahtjeva/pritužbi u kojima naše društvo sudjeluje, kao i obavljanje kontrole procjene rizika procedura i procesa, te revizija ili istraga na razini društva
  4. omogućavanje besplatnog pristupa WiFi mreži
  5. sudjelovanje u marketinškim kampanjama trgovačkoga centra i dodjeli nagrada osvojenih u takvim kampanjama (npr. Potpisivanje zapisnika o predaji, itd.)
  6. rješavanje pritužbi podnesenih u trgovačkom centru (npr. Formulari pritužbi, itd.)
  7. obrada zahtjeva izgubljeno&nađeno koji su podneseni u trgovačkom centru (npr. Formulari izgubljeno&nađeno, itd.).

Obrađivane kategorije podataka:

  • u smislu korištenja sustava video nadzora: slike ispitanika
  • u smislu pristupa besplatnom WiFi-ju: MAC[1] uređaja
  • u smislu rješavanja sporova, istraga i ostalih zahtjeva/pritužbi – identifikacijski podaci te drugi podaci koji se mogu obrađivati ovisno o naravi sporova, istraga, zahtjeva, odnosno pritužbi
  • u pogledu nagradnih natječaja/nagradnih igara trgovačkog centra- kategorije podataka koji se obrađuju će biti navedeni u pravilima nagradnog natječaja/nagradne igre koji se objavljuje na web stranici trgovačkog centra (arenacentar.hr)
  • u pogledu pritužbi – identifikacijski podaci koje unesete u obrazac za pritužbu
  • u pogledu zahtjeva izgubljeno&nađeno – identifikacijski podaci koje unesete u obrazac dotičnog zahtjeva

Kategorije ispitanika čiji se osobni podaci obrađuju:

  • posjetitelji / klijenti trgovačkog centra
  • osoblje zakupnika trgovačkog centra
  • osoblje pružatelja usluga/partnera/suradnika Voditelja obrade i/ili zakupnika i/ili Izvršitelja obrade
  • osoblje i suradnici Voditelja obrade/Izvršitelja obrade
  • djelatnici javnih tijela i drugih nadležnih tijela

Pravni temelj za obradu:

U pogledu gore navedenog, obrađujemo osobne podatke ispitanika koji rade u ili samo posjećuju trgovački centar, kako je primjenjivo, temeljem:

  • pravnih obveza Voditelja obrade (npr. zaštita imovine i ostalih dobara, zaštita pojedinaca, rješavanje zahtjeva ispitanika i/ili nadležnih tijela)
  • privola ispitanika (npr. Sudjelovanje u kampanjama)
  • legitiman interes Voditelja obrade (npr. operacije obrade unutar Grupe kojoj Voditelj obrade pripada).

Razdoblje čuvanja:

Obrađeni osobni podaci se čuvaju tijekom vremenskog razdoblja koje je dovoljno za usklađenje sa pravnim obvezama koje nameću propisi koji se odnose na naše poslovanje.

Što se tiče video zapisa, oni se obično čuvaju  15 (petnaest) dana, osim ako je produljenje razdoblja njihove obrade predviđeno zakonom ili opravdano pravnim procedurama (npr. zato što je snimka dokaz u sudskom, upravnom ili sličnom postupku).

MAC uređaja je spremljen samo tijekom razdoblja kada uređaj koristi  WiFi mrežu.

U pogledu kampanja trgovačkog centra (npr. nagradne igri i nagradni natječaji), uvjeti pohrane podataka su propisani u uvjetima dotične kampanje (npr. pravilima nagradne igre ili pravilima nagradnog natječaja), kako je objavljeno na web stranici trgovačkog centra.

Pristup trećih osoba:

Radi osiguranja video nadzora, vlasnik centra surađuje sa specijaliziranim i ovlaštenim društvima sukladno zakonu, radi izvršenja takvih aktivnosti.

Osobni podaci koji se tada obrađuju mogu također biti dani nadležnim tijelima i institucijama, prema zakonu, ili obrađeni unutar NEPI Rockcastle Grupe, za potrebe aktivnosti vođenja grupe, za svrhu revizije i u svim drugim situacijama gdje zakon nameće ili dozvoljava takvu obradu.

U pogledu kampanja i događaja trgovačkoga centra, kao i rješavanja pritužbi i/ili zahtjeva izgubljeno&nađeno ako su podneseni na info pultu trgovačkog centra,  Voditelj obrade obično surađuje sa specijaliziranim trećim stranama (npr. medijski partneri).

Prava ispitanika čiji se podaci obrađuju su sljedeća:

  1. Pravo pristupa– možete tražiti potvrdu obrađujemo li vaše osobne podatke, a u slučaju da obrađujemo, možete tražiti pristup istima, kao i dodatne informacije o obradi. Po zahtjevu izdati ćemo presliku obrađenih osobnih podataka. Zahtjev za dodatne preslike će biti naplaćen s obzirom na stvarno nastali trošak.
  2. Pravo na ispravak– neispravne i nepotpune osobne podatke možete ispraviti, odnosno nadopuniti, uključujući pružanjem dodatnih informacija.
  3. Pravo na brisanje podataka (“pravo na zaborav“) – u situacijama koje izričito uređuje zakon, brisanje podataka se može zatražiti. Stoga se brisanje podataka može zatražiti ako:
    • podaci više nisu potrebni za svrhu za koju su se prikupljali ili obrađivali;
    • privola temeljem koje se obrada izvršavala bude povučena te ne postoji druga pravna osnova za obradu;
    • ispitanik se protivi obradi;
    • je obrada podataka zabranjena zakonom;
    • podaci moraju biti izbrisani radi usklađenosti sa zakonskom obvezom kojom smo podvrgnuti.
  4. Pravo na ograničenje obrade– ograničenje obrade osobnih podataka može biti zatraženo u određenim zakonom propisanim situacijama kako slijedi:
    • osporavate točnost podataka, na vrijeme kojim nam se omogućuje da provjerimo točnost predmetnih podataka;
    • obrada je nezakonita, a vi izjavite protivljenje brisanju podataka;
    • podaci su vam potrebni za utvrđenje, korištenje ili obranu prava pred sudom, a nama ti podaci više nisu potrebni;
    • izjavili ste prigovor na obradu osobnih podataka za razdoblje u koje provjeravamo prevladava li naš legitimni interes nad interesima vaših prava i sloboda.

U ovim situacijama, s izuzetkom njihova pohranjivanja, podaci više neće biti obrađivani.

  1. Pravo na prigovor obrade osobnih podataka – prigovoriti možete bilo kada, zbog razloga koji se odnose na vas, na obradu (uključujući i profiliranje) temeljenu na našem legitimnom interesu ili, gdje je prikladno, na naše izvršavanje zadaće koja je u javnom interesu ili koja je rezultat primjene ovlaštenja javnog tijela, a s kojom smo povezani.

Marketinški materijali poslani elektronskim putem mogu sadržavati kratke informacije o vašoj mogućnosti na prigovor na obradu osobnih podataka radi izvršavanja izravnog marketinga. Ukoliko izjavite prigovor na obradu osobnih podataka za svrhu izravnog marketinga, vaši osobni podaci više neće biti korišteni za tu svrhu.

Pravo izjaviti prigovor na aktivnosti izravnog marketinga  je moguće kada se obrada osobnih podataka za potrebe izravnog marketinga  temelji na (i) našem legitimnom interesu, ili (ii) na postojećem ugovornom odnosu sa nama i tiče se proizvoda koji su slični onima koji su predmetom ugovora, a za koje privola nije dana.

  1. Pravo na prijenos podataka– možete primiti osobne podatke u strukturiranom, čitljivom formatu, te možete zatražiti da podaci budu preneseni drugom voditelju obrade. Ovo pravo se odnosi samo na osobne podatke koje ste nam vi izravno dali, i samo ukoliko obrada osobnih podataka je učinjena automatski te je zakonito utemeljena bilo na izvršenju ugovora ili privole te osobe.
  2. Pravo na pritužbu–  možete podnijeti pritužbu na način na koji smo obrađivali vaše osobne podatke. Pritužba se podnosi Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP) – više detalja na https://azop.hr
  3. Pravo na povlačenje privole– u bilo kojem trenutku  možete povući vašu privolu na obradu osobnih podataka gdje se obrada temelji na privoli. Povlačenje privole će imati učinak samo ubuduće, a obrada prije povlačenja privole ostaje valjana.
  4. Dodatna prava u odnosu na automatizirane odluke korištene u isporuci usluga – ukoliko donesemo automatizirane odluke o osobnim podacima i te odluke imaju značajan utjecaj na vas, možete (a) zatražiti intervenciju u odnosu na opisanu odluku, (b) izjaviti vaše mišljenje o takvoj obradi, (c) dobiti objašnjenja o donesenim odlukama i (d) osporiti takvu odluku.

Ova prava (osim prava kontaktirati AZOP, koje možete ostvariti pod uvjetima koje to tijelo propiše – u ovom pogledu pogledajte službenu web stranicu www.azop.hr ) mogu biti ostvarena, bilo pojedinačno ili skupno slanjem pisma/poruke na sljedeći način::

  • poštom, na: ulica Vice Vukova 6, 10 020 Zagreb, Republika Hrvatska (na znanje Arena Center Zagreb d.o.o.);
  • email-om, na email adresu: zastita.podataka@nepirockcastle.com  .

Dodatno, službenik za zaštitu podataka (“DPO“)  imenovan je na razini Grupe, a može ga se kontaktirati ako postoje kakva pitanja glede zaštite osobnih podataka i izvršenja prava zaštite podataka. DPO može biti kontaktiran pisanim putem sa naznakom datuma i potpisom, koristeći gore navedene podatke.

Gore navedene osobne podatke obrađuje NEPI Croatia Management d.o.o., Ulica Vice Vukova 6, Zagreb, OIB: 94739707578 kao Izvršitelj obrade.

[1] MAC (Media Access Control) jest jedinstveni identifikator dodijeljen mrežnim uređajima