w HR EN

Vodič za veličine

Kako se pravilno izmjeriti kod kuće?

Kako biste skratili vrijeme provedeno u shoppingu i izbjegli isprobavanje odjeće u dućanima, donosimo koristan mini vodič kroz uzimanje tjelesnih mjera kod kuće.

Sigurno već znate da su trgovine u Arena Centru otvorene i da dočekuju svoje kupce. Shopping je nešto čemu smo se svi iznimno veselili s obzirom na to da si već jako dugo nismo priuštili neki novi komad odjeće. Dok nas proljetne kolekcije mame svojim šarenilom i razigranim modelima, potrebno je imati na umu neka osnovna pravila ponašanja prilikom kupnje, a koja naš shopping (i shopping ostalih kupaca) čine sigurnim iskustvom. Brendovi savjetuju da se odjeća ne isprobava u dućanima kako bi se smanjio rizik ljudskog kontakta. Njihov naputak je da odjeću radije kupite i probate kod kuće te da je vratite ako vam ista ne odgovara. Vodite računa da se vraćena odjeća odlaže u posebnu prostoriju na 5 dana i tek onda se ponovno stavlja u prodaju. Ako znate svoje točne mjere, veće su šanse da kupljenu odjeću nećete morati vraćati već da ćete točno znati koja će vam veličina biti dobra. Svi brendovi na svojim web stranicama imaju detaljne liste veličina s opsegom tijela u cm te se možete poslužiti njihovim vodičima za pravilan odabir artikala.

Vodiči za veličine brandova u Arena Centru

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


Podijeli


Za mjerenje kod kuće vam je potreban elastični krojački metar i komad papira gdje ćete zapisati dobivene mjere. Pa krenimo redom:

Hlače

Prvo mjerenje za hlače uzmite oko struka u visini pupka gdje je obujam najmanji, a potom mjerite obujam bokova i to preko bokova i stražnjice. Zadnje mjerite duljinu nogu od struka do stopala.

Majice i jakne

Prvo izmjerite prsa s metrom koji ste obavili preko grudi i dijela leđa gdje se kopča grudnjak. Potom mjerite duljinu rukava od ključne kosti do zapešća. Zadnja mjera koju trebate uzeti je obujam struka koji mjerite u visini pupka.

Kupaći kostim

Uskoro nam slijedi ljetna sezona i kupaći kostimi će biti najtraženiji artikl u trgovinama. Ujedno su i najrizičniji artikl za isprobavanje te je nužno da ga kupite na osnovu točnih mjera koje ćete uzeti sami. Za gornji dio kupaćeg kostima metar obavijte oko leđa i prsiju u visini leđnog izreza. Izmjerite i obujam ispod prsiju tako što ćete metar postaviti ispod grudi i preko leđnog izreza. Mjerite struk u visini pupka gdje je najtanji, te obujam bokova preko najšireg dijela bokova i stražnjice.

Grudnjak

Za pravilan odabir grudnjaka ključno je izmjeriti obujam ispod prsiju. Postavite metar u visini leđnog izreza i obavijte ga tik ispod prsiju. Dobivena veličina može odstupati do 2 cm te ako imate opseg 78-82 cm znači da je vaša odgovarajuća veličina grudnjaka 80. Potom izmjerite obujam prsiju tako da obavijete metar u visini leđnog izreza i preko prsiju. Na osnovu dobivenih mjera u tablici na web stranici brenda koji kupujete pogledajte odgovarajuću veličinu grudnjaka.