Zajednički projekt Arena Centra i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku

IZLOŽBA: Globalni ciljevi održivog razvoja UN-a

O izložbi

U povodu Dana planete Zemlje, UNICEF u prostoru Arena Centra organizira izložbu o Globalnim ciljevima održivog razvoja UN-a, kako bi posjetiteljima Centra objasnili važnost očuvanja našeg planeta i odgovornom ponašanju prema drugim ljudima, prirodi i okolišu i time ih potaknuli na usvajanje pozitivnih i trajnih navika.

Izložba uključuje 20 postera na kojima su u formi stripa i šarenih ilustracija prikazane važne teme za djecu i mlade, ali su i istovremeno važan edukativni materijal za sve dobne skupine.

O globalnim ciljevima održivog razvoja UN-a

Program Ujedinjenih naroda o održivom razvoju do 2030. godine (tzv. Agenda 2030) usvojen je na konferenciji Ujedinjenih naroda u New Yorku u rujnu 2015. godine, u okviru kojeg je doneseno 17 ciljeva održivog razvoja (Sustainable Development Goals – SDG). Države članice UN-a obvezale su se u sljedećih 15 godina na djelovanje u važnim područjima kako bi se ovi ciljevi postigli. Riječ je o ključnoj platformi za rješavanje najvažnijih izazova današnjice u njihovoj međusobno povezanoj gospodarskoj, socijalnoj, okolišnoj i političko-sigurnosnoj dimenziji. Iako je na svjetskoj razini u proteklih nekoliko desetljeća postignut znatan napredak, veliki razvojni izazovi još su neriješeni. Za rješavanje problema trajnog siromaštva, sve većih nejednakosti, učestalih prirodnih katastrofa, iscrpljivanja prirodnih resursa, uništavanja okoliša i klimatskih promjena potrebno je zajedničko djelovanje na svim razinama, od vlada do pojedinaca.

Globalni ciljevi održivog razvoja usko su povezani s očuvanjem okoliša jer su klimatske promjene jedan od najvećih izazova našeg doba i njihovim štetnim utjecajima potkopavaju se mogućnosti svih zemalja za postizanje održivog razvoja. Nadalje, ciljevi 11. – 14. odnose se upravo na ublažavanje klimatskih promjene, na prilagodbu i pristup čistim i održivim izvorima energije te očuvanje globalnog ekosustava.

O autorici ilustracija

Margreet de Heer je nagrađivana autorica stripova i edukativnih knjiga u stripu i jedna od najistaknutijih promotora strip umjetnosti u Nizozemskoj. 2007. godine počinje pisati seriju edukativnih knjiga u stripu pod nazivom  „Otkriće u stripu“ zbog kojih je postala i međunarodno priznata.

Podijeli


Želite li pronaći svoju omiljenu trgovinu u Arena Centru?

Pregled mape Arena Centra

Novosti Arena Centra

10svi

CINESTAR TE DARUJE POVODOM MEĐUNARODNOG DANA OBITELJI!
CINESTAR TE DARUJE POVODOM MEĐUNARODNOG DANA OBITELJI!

Dragi posjetitelji, povodom Međunarodnog dana obitelji, CineStar te daruje privatnom projekcijom! Uključi se u nagradni natječaj na društvenim mrežama i razveseli svoju...

10svi

Celebration of Spring!!!U.S.Polo Assn
Celebration of Spring!!!U.S.Polo Assn

Uživajmo i proslavimo proljeće! U pastelnim paletama boja, koje nadahnjuju ,te privlače toplinu i mirise proljeća u U.S.Polo Assn pronađite...

06svi

Nova kolekcija CITIZEN satova u Dicti
Nova kolekcija CITIZEN satova u Dicti

U poslovnice Dicte stigla je vruća, atraktivna i beskrajno poželjna kolekcija novih Citizen satova. Satovi iz linije Promaster, Sports, Super...

05svi

ZLATARNA CELJE: KOLEKCIJE ZA MAJČIN DAN
ZLATARNA CELJE: KOLEKCIJE ZA MAJČIN DAN

Ljubav kao majčina je jedinstvena i zato joj pokažite koliko vam znači. Zlatne i srebrne kolekcije sa simbolima ljubavi potražite...

Ostale novosti

Prvi saznajte za odlične akcije i najbolje ponude Arena Centra

*Vaše podatke čuvamo u servisu Mailchimp te vam putem njega šaljemo emailove. Ako želite prekinuti vašu pretplatu molimo kliknite ovdje.

Pogledajte više o pravilima privatnosti i pravne napomene.