w HR EN

Nike Informacije

Kompanija Nike je osnovana 1964. godine kao Blue Ribbon Sport od strane Billa Bowermana i Phila Knighta, a službeno je postao Nike Inc 1978. godine. Cilj kompanije Nike je nastaviti ostavštinu za inovativno razmišljanje, u vidu razvijanja proizvoda koji će pomoći sportašima na svim razinama sposobnosti da dosegnu svoj potencijal te stvaranja poslovnih mogućnosti kojima se Nike razlikuje od konkurencije ili osigurati vrijednost za dioničare.

Bowerman i tadašnji trkač Phila Knight sa Sveučilišta u Oregonu u suradnji sa zaposlenicima razvili su kompaniju koja je postala globalno tržište sportske obuće, odjeće i opreme koja je bez premca u svijetu. Nike je osnovao i snažan brand portfolio s nekoliko podružnica u stopostotnom vlasništvu, uključujući Cole Haan, Converse Inc, Hurley International LLC, Nike Golf i Umbro Ltd.

Nike Sportswear predstavlja liniju proizvoda čiji korijeni dolaze iz strasti tvrtke za sportom, u kojem je u isto vrijeme obrađen i oplemenjen simbolični dizajn s novim tehnologijama. Kroz gotovo četiri desetljeća utemeljene sportske povijesti, Nike Sportswear nastoji povezati izvorni buntovnički duh korijena Nikea kreirajući nove izazovne produkte, dizajnirati atletske inovacije do ekstrema, integrirati izvorni dizajn s novim tehnologijama te stvarati najbolje proizvode za današnje potrebe.

Trgovine

p Lokacija

Prvi kat 155
Prikaži na mapi

h Radno vrijeme

od ponedjeljka do nedjelje 09:00 do 21:00Podijeli